Integraal kindcentrum

Een integraal kindcentrum (IKC) is een maatschappelijke onderneming waarin betrokkenen de ontwikkeling van kinderen als centraal uitgangspunt hebben. Het is een voorziening voor kinderen van nul tot dertien jaar en biedt een totaalpakket op het gebied van educatie, opvang, zorg, welzijn en vrijetijdsbesteding. Kinderen kunnen binnen een IKC leren, spelen, zich ontwikkelen en anderen ontmoeten.

De ontwikkeling van het kind centraal

Een IKC biedt publieke en private diensten vanuit één visie en één aansturing aan. Een IKC kan meerdere verschijningsvormen hebben: als één organisatie of als meerdere organisaties die de integrale voorziening samen vormgeven. Daarin zijn vele mogelijkheden. Voorop staat dat in een IKC de ontwikkeling van het kind centraal stelt, boven eventuele organisatiebelangen.